Zwaai, hang en duw je fit met Calisthenics

Op zaterdag 18 mei opent in de Kanaalzone aan de van Rensselaerweg in Spankeren een Calisthenicspark. In dit park kunnen inwoners in de buitenlucht sporten. Na de officiële opening om 12.00 uur zijn er demonstraties en kunnen inwoners zelf aan de slag met de toestellen. Ook staan er spectaculaire battles tussen atleten uit de wereldtop van Calisthenics op het programma.

Het Calisthenicspark bestaat uit verschillende toestellen, waarmee je kracht, coördinatie en lenigheid kunt trainen. Dat doe je met je eigen lichaamsgewicht en zogenoemde ‘bars’ (stangen). De mogelijkheden zijn oneindig. Je kunt eenvoudig beginnen met bijvoorbeeldopdrukken, maar ook indrukwekkende, turnachtige hang en –zwaaibewegingen maken.

Opening

Op zaterdag 18 mei opent Marc Budel officieel het Calisthenicspark. Hierna demonstreert initiatiefnemer Rico Mesa samen met andere Calisthenics atleten wat je allemaal kunt met de toestellen. Van jong tot oud, van onbekende tot fanatieke atleet, het park is er voor iedereen. Tussen 12.30 uur en 13.30 uur kun je deelnemen aan gratis clinics. Daarna vinden er spectaculaire battles plaats met atleten uit de wereldtop van calisthenics. 
- Onderling delen wij kennis en informatie.
- Promoten wij elkaars initiatief.
- En zijn allen betrokken bij evenementen die georganiseerd worden.

Mocht u willen helpen of meer willen weten over een van deze werkgroepen dan kunnen wij u in contact brengen.

Programma

11:30-12:00 uur
12:00-12:15 uur
12:15-12:30 uur
12:30-13:30 uur
13:30-16:30 uur
Park open
Officiële opening met wethouder sport Marc Budel
Demonstratie door Calisthenicsatleten
Gratis clinics Calisthenics
Spectaculaire battles tussen Calisthenics atleten
Park open
Officiële opening 
Demonstratie 
Gratis clinics 
Spectaculaire battles 

Idee van een inwoner

Het idee voor een Calisthenicspark komt van Rico Mesa, inwoner van Dieren. Hij behoort tot de top 15 van de wereld in Calisthenics. Een aantal jaar geleden kwam hij in aanraking met de sport en sindsdien wil hij meer mensen inspireren om via Calisthenics in beweging te komen en fit te blijven.

Wekelijkse activiteiten op het park

In de periode 20 t/m 25 mei en 10 t/m 30 juni vinden er wekelijks gratis lessen plaats op het park, waarin je kunt kennis maken met de sport.

Dit zijn de momenten:
Maandag 18.00 – 19.00 uur
Woensdag 17.00 – 18.00 uur
Zondag 10.00 – 11.00 uur

Inspiratie nodig? Kijk ook eens op de facebookpagina ‘Calisthenics Sportpark Dieren’ voor video’s en uitleg over de sport.

WIJ WERKEN SAMEN MET

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

CONTACT GEGEVENS

Dorpsstraat 83, 8171 BN  Vaassen
Email:  
GSM: +31(0)6- 14255667

Volg ons op

 

Wettelijke mededelingen